DESSERT
Cheescake
Cheesecakes - i 10 små glas
Kiksebund
80 g smør
13 digestive kiks
(10 små glas)
Creme
1½ blad husblas
400 g flødeost naturel
150 g creme fraight
1 citron - skræl og saften af den ½
1 vaniliestang
90 g flormelis
Saft-Top
3 dl sødet jordbærsaft/hindbær/rabarber/solbær
½ citron - saften
1 tom vaniliestang
1½ blad husblas
Jordbærkoldskål
250 g letoptøede frosne jordbær
6 ss sukker
1½ l kærnemælk
½ l tykmælk
Kom jordbær, sukker og ⅓ af kærnemælken i blenderen og blendt lidt. Bland det med resten af kærnemælken og tykmælken.Stil det koldt til det skal serveres.
Jordbærsorbet
(ÅR 2001)
750 g jordbær - friske
1½ dl vand
Saft af en citron
6 ss sukker
Blendes og så i fryseren - der skal røres i det 4 gange indenfor de første 2 timerEvt. Stivpisket æggehvide til at blødgøre sorbeten.
Jordbæris (Christians sunde)
150 g frosne Jordbær
2 dl A38
½ ts sødemidler
Blend det godt sammen.
Kiwisorbet
750g kiwi (klargjortvægt)
1½ dl vand
2 ss citronsaft
6-9 ss sukker (afh. af modenhed af kiwierne)
1 bæger pastoriseret æggehvide (50 g)
Det hele på nær æggehviden, blendes, derpå blandes det med stivpisket
æggehvide og så i fryseren - der skal røres i det 4 gange indenfor de
første 2 timer.Æggehviden er for at blødgøre sorbeten.
Smoothies med bær og hyldeblomst
400 g friske bær
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
8 dl Yoghurt Naturel/A38
Blendes godt.
Vafler(4-5 stk)
125 g mel
½ ts bagepulver
1/4 ts salt
2 dl mælk
1 æg
½ dl. Olie
Lidt kardemomme.
Vafler(9 stk)
4 dl mælk
4 dl mel
1 æg
1 ss sukker
1 knsp salt
1 ts bagepulver
125 g margarine
Ymerris (skolekøkken)
3 Appelsiner
2 ss sukker
1½ dl lange ris
5 dl ymer
2-3 ss sukker
½ ts vanilie
1 dl piskefløde
Risen koges med knap 2 dl vand - den afkøles og blandes i ymeren, der i forvejen er rørt med sukker, vanilie og flødeskum
Blandingen hældes over appelsinstykkerne, der er pillet og skåret i små stykker og drysset med sukker.
Yoghurtmousse
250 g friske jordbær
75 g sukker
2 dl yoghurt
2 pasteuriserede æggehvider
Findel bærene med blender. Tilsæt sukker og yoghurten og pisk det
sammen. Sæt det i fryseren til det er jævn. (1-2 timer) Rør af og til .
Pisk æggehviderne stive og vend dem i frugtmassen. Sæt den i fryseren
1-2 timer før serveringen. Rør af og til. Skal være blød ved servering.
Æbleskiver
3 dl mel
¼ ts salt
1 ts sukker med top
½ ts kardemomme
½ ts natron
1-2 æg
2 dl kærnemælk
2 ss olie
Bages i æbelskivepanden.