FORRET
Dorthes Squash-tærte
400 g revet squash
1 stort fint hakket løg
150 g bacon eller skinke i tern
125 g mel
1 ts bagepulver
1,25 dl olie
5 æg
Salt og peber
100 g revet ost
Røres sammen og bredes ud i en smurt tærteform. Overfladen drysses med ost.
Dej
125 g smør
250 g mel
1 ts salt
1 dl ymer
Røres sammen og hviler i køleskabet i mindst 1 time.
Fyld Squash, forårsløg som overhældes med:
2 dl mælk
3 æg
Salt og peber Som er pisket sammen. Bages ved 200 gr i ca 35 min.
Fyldet kan også være blomkål, porre, broccoli mm
1 stort Løg
3 fed Hvidløg
1 kg Gulerødder
8 dl Vand
Boullion terning
200 g pikant ost
2 æbler (groft revet)
1 stor porre (fint snittet)
3 gulerødder (fint revet)
Karry
Margarine
160 ml kokosmælk
1,2 l vand
1 bouillonterning (høns)
Salt
300-350 g kyllingefile i småtern
3 dl ris (der koges ved siden af)
Løg, æbler,
porre og gulerødder svitses i margarine og karry. Vand, bouillon, kokosmælk og salt
kommes i og det koger i 15 min. Derefter kommes kyllingesmåkødet i og suppen koges i 2-5 min mere og risene kommes i. Serveres med flutes/brød.
Kartoffelsuppe
400 g kartofler
4 stilke bladselleri
1 løg
6 dl grøntsagsbouillion
Koges i 15 min. (møre) og blendes 2 dl fløde
Fløden blandes i og smages til med salt og peber 200 g bacon brunes og serveres til suppen sammen med flutes.
Klatkager 3 dl /150
g kold risengrød 2 ss mel 1 æg 1
ts vaniliesukker Rør det sammen og bag dem på en jævnvarm pande med fedtstof på.
Løgtærte
Tærtedej:
150 g mel
2 ss olie
1 ts salt
1 dl kvark
Fyld:
250 g løg (blandede) pilles og del/skiv dem
1 porre fintsnittes
2-3 bajerske pølser
1 bdt klippet purløg
3 æg
3 dl mælk
Salt og peber
Saml dejen, rul den ud og beklæd en tærteform. Forbag bunden ved 200 g i ca 8 min. Løg, porre,
pølser og purløg lægges på den forbagte bund. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og hæld det over.
Bages ved 200 g i 35-40 min.
1 stor squash
5 gulerødder
5 kartofler
2 løg
Olie
Karry
Creme fraiche
Salt /peber
Grønsagerne skæres i mindre stykker og koges møre i vand. Tag grønsagerne op af vandet (gem vandet), og findel dem i blender. Varm
olien i en gryde og svits karryen deri. Kom grønsagsvandet og
grønsagspurren i gryden og varm det godt igennem. Smag til med salt og
peber. Tilsæt
creme fraichen til sidst. Tomatsuppe (4 personer) 1 hakket løg 2 ds fl. tomater 4 dl. vand (evt. mere) 1 terning grøntsagsbouillon 2 dl pastaskruer 2 fed hvidløg
1 ts tørret basilikum
Tun mousse (let)
2-3 ds tun
3-4 ss creme fraiche
evt. 1-2 ss blødt smør
citronsaft
salt
peber
Pyntes med
rejer, salat, agurk og tomat.