MARMELADE/
SYLTETØJ
Blomme/ferskenmarmelade(Kitte)
1½ kg blommer
Ca 5 ferskner
1 dl vand
650 g sukker
ca. 2 ts rød melatin
De skyllede blommer/ferskner flækkes, udstenes og koges under låg ca 10
min sammen med vandet. Det meste af sukkeret røres i og koges med i 10
min. Melatin og resten af sukkeret blandes og drysses fint over frugten
under omrøring. Kogetid ca 2 min. Marmeladen hældes på glas.
Blommemarmelade med amaretto
1 kg blommer uden sten
2 dl vand (kan undværes)
550 g sukker
3 ss amaretto
melantin
Blommer, vand og sukker kommes i en gryde og står og trækker et par timer.
Koges godt jævnes med melantinen til marmelade konsistens - derefter hældes amarettoen i.
Marmeladen hældes på glas.
Hindbær/jordbær/brombærmarmelade(Kitte)
1 kg hindbær
1 kg jordbær
½ kg brombær
1½ kg sukker
4-5 ts rød melantin
De skyllede bær varmes langsomt under låg, til de safter. Bærrene koges
ca. 5 min. Det meste af sukkeret drysses i og koges med 5 min. Melatin
og resten af sukkeret blandes godt, drysses i under omrøring og
marmeladen koges i yderligere 2 min. Hældes herefter på skoldede glas.
Hindbær/brombærmarmelade (2018)
700 g brombær
1000 g hindbær
1 dl vand
600-700 g sukker
5 ts rød melatin
De
skyllede bær varmes langsomt under låg, til de safter. Bærrene koges
ca. 5 min. Det meste af sukkeret drysses i og koges med 5 min. Melatin
og resten af sukkeret blandes godt, drysses i under omrøring og
marmeladen koges i yderligere 2 min. Hældes herefter på skoldede glas.
Krydret græskar- og æblemarmelade
500 g græskar eller squash
500 g æbler
1/4 l vand
500 g sukker
1 ts kanel stødt
½ ts ingefær stødt
1 knsp nellike stødt
1 ts melatin
Frugten deles, kernehus og kerner fjernes, Græskaret skrælles og males gennem kødmaskinen sammen med æblestykkerne.
Frugten koges mør i vandet under låg i ca 30 minutter ved svag varme.
Sukker og krydderier tilsættes og koges i 10 min. Marmeladen jævnes med melatin. hældes på skoldede glas
Rabarber- og gulerodssyltetøj
250 g rabarber
400 g gulerod
3 dl vand
450 sukker
½ - 1 stang vaniljeSkær rabarberne i tern og riv gulerødderne groft. Kog rabarber,
gulerødder i vand tilsat sukker og den flækkede vaniljestang i 25
minutter.
Smages til og "jævnes" med melantin.
Solbærsyltetøj Mormor
1 kg Solbær
7½ dl vand
1½ kg sukker
melantin
Æble- og jordbærmarmelade
1 syrligt æble
200 g jordbær
1 ss vand
saft af ½ citron
½ ts citronsyre
150 g syltesukkerSkræl æblet og skær det i tern, skær jordbærerne i tern. Bland jordbær, æble, vand og citronsaft i en gryde og kog det i 10 min.
Tilsæt citronsyre og syltesukker og kog det i 2 minutter.