SALAT

Broccolisalat med bacon
2 broccoli (800 g)
1 pk bacon i tern
1 dl rosiner
1 dl solsikkekerner gerne flere
1-2 finthakket rødløg
Dressing
2½ dl miracel whip
7 tsk balsamicoeddike
2 ss sukker
Broccolien plukkes i små buketter - Skal ikke koges. Delen blandes i en skål, rør dressingen sammen og hæld over. Stilles i køleskabet i 1-2 timer før servering.
Kold kartoffelsalat - den traditionelle

Dressing:
5 dl ymer
2½ dl creme fraiche
1 ss reven chalotteløg
1½ ts groft salt
Lidt peber
1 tsk sød fransk sennep
1 ts citronsaft
Purløg
1 kg kartofler
evt. 250 g ærter
evt. 300 g kogt blomkålsbuketter.

Kartoffelsalat med krydderurter
(5-6 personer)
1,6 kg nye kartofler koges.
Marinade:
2 ss groft sennep
2 ss hvidvinseddike
4 ss vand
1 ss olivenolie
1 ts fint salt
friskkværnet peber
Alt blandes og de let afkølede kartofler vendes í. Stilles i køleskabet i 1 time.
200 g fetaost
5 forårsløg i ringe
1 dl frisk, klippet karse
3 ss frisk hakket dild
1¾ liter salat revet i grove stykker.Ved servering: Vend forårsløg og krydderurter sammen med kartoflerne. Vend forsigtigt fetaosten i.
Læg en bund af salat og anret herpå kartoflerne.

Kartoffelsalat - med bønner
1 kg kartofler
250 g bønner
Radiser
Marinade:
½ dl olivenolie
½ dl vand
2 ss citron
Salt og peber

Kartofffelsalat - grøn

2 kg små kartofler (kogte)
6 forlårsløg skåret i ringe
Dressing:
2 ss dijonsennep
4 ss balsamicoeddike
2 dl olivenolie
2½ dl vand
1-2 fed hvidløg
Hakket persille

Kålslav
1 del reven gulerod
1 del fintsnittet hvidkål
½ del reven æbel
¼ del reven selleri
Dressing:
1½ dl syrnet fløde/ymer
1 ts dijion sennep (lille ts)
1 ts vineddike
1 ss sukker.
Må gerne stå og trække.

Rosenkålssalat
1 del Rosenkål snittes (foodprocesseren)
1 del æbler revet
Appelsinsaft
+ lidt sukker på æblerne
Pisket piskefløde
Det hele blandes let.

Rødkål
1 rødkålshoved
1 gl. ribsgele/ribssaft (gerne mere)
1 ts salt
Koges i ca ½ time. Sukker og eddike komme i koges lidt og smages til. Skal stå og trække i mindst 5 timer, derefter bringes det i kog og smages til.

Tzatziki
½ l yoghurt naturel
400 g agurk
3 fed hvidløg
Yoghurten dagen før, eller min 1½-2 timer før, gennem et kaffefilter. Agurkerne rives og blandes med lidt salt dagen før. Saften fra agurkerne hældes fra. Agurk og yoghurt blandes med hvidløg og smages til med salt og peber.

Valdorfsalat
1 Æble
4 stængler Bladselleri
100 g Vindruer
2 dl A38/ymer
1 ts Sukker
1 knsp Salt
Citronsaft efter smag
25 g Valnødder


Æble-sellerisalat
18o ml ymer
1 ss citronsaft
1½ ss sukker
100 g selleri
1 syrligt æble
Ymeren smages til med citron og sukker. Sellerien skrælles. Æble og selleri rives groft - gerne direkte ned i dressingen, lige før den serveres. Salaten smages til.

Smith - Stårup - Danmark
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang