SYLTESAGER
Hindbærsaft
1 kg Hindbær
0,75 liter vand
10 g citronsyre
0,75 kg sukker
Vand, citronsyre og sukker koges og afkøles, når det er lunkent hældes
det over hindbærrene. Dette står natten over og sies og hældes på
flasker.
Hyldeblomstdrik
150 klaser hyldeblomster
1 brev citronsyre (30 g)
200 ml citronsaft
4 citroner i skiver
3 kg sukker
3½ l vand
Klaser, citronsyre, citroner, citronsaft kommes i en stor spand, noget
af sukkeret kommes over - andet koges med vandet og når det koger hældes
det over blandingen. Røres i en gang imellem. Skal stå i 4 døgn og
trække. Sies og hældes på flaske.
Jordbærsaft
5 kg jordbær
2 liter vand
50 g citronsyre
3¾ kg sukker
Vand, citronsyre og sukker koges og afkøles, når det er lunkent hældes
det over jordbærrene. Dette står natten over og sies og hældes på
flasker.
Rødbeder
Skrubbes rigtig godt.
Koges i mindst ½ time fra de er i kog. Smuttes, skæres i skiver ned i glasset.
Væske pr. glas (stort glas)
1/4 l eddike bringes i kog
200 g sukker
3 hele nelliker
Lad det spræl-koge, hældes i glassene - låg på med det samme
Rødkål
1 rødkålshoved
1 gl. ribsgele/ribssaft (gerne mere)
1 ts salt
Koges i ca ½ time.
Sukker og eddike komme i koges lidt og smages til.
Skal stå og trække i mindst 5 timer, derefter bringes det i kog og smages til.