TIL MORGENBORDET
Fruity Flap Jacks (müslibar)
150 g Smør
2 ss Sirup
2 ss Honning
150 g Farin
350 g Havregryn
150 g Blandet frugt, nødder og frø
1 drys af dit ynglingskrydderi - stødt kanel, ingefær ...
Hæld honning, farin og smør i en stor kasserolle ved medium varme. Rør regelmæssigt indtil smøret er smeltet og alt bobler og har fået farve som karamel.
I mellemtiden skæres frugt og nødder, så alt har samme størrelse.
Tag kasserollen af varmen og hæld havregryn og blandingen af frugt og nødder i.
Bland godt og hæld derefter i en smurt form (eller form med bagepapir) og fordel den til et jævnt lag.
Bag det i ovnen ved 150 grader i 40-45 min indtil massen bar fået en smule gylden farve.
Afkøles i formen i 15 minutter og skæres ud i portioner med en skarp kniv. Afkøles helt i formen og opbevares derefter i en lufttæt beholder indtil de skal spises.
Müsli
1 kg Havregryn
200 g Solsikkekerner
100 g Sesamfrø
100 g Kokosmel
75 g Sukker
75 g Brun Farin
½ ts Vaniliesukker
et drys Kanel
1 ts Salt
200 g Groft hakkede Mandler
2,5 dl Olie (solsikke)
2.5 dl Vand
Alle tørre dele (minus mandler) vendes sammen . Olie og vand piskes let sammen og alt på nær ½ dl hældes over de tørre dele. Blandingen spredes ud i 3 bradpander i et tyndt lag.
Bages ved 150 gr. i 50-70 min. Mandlerne kommes i resten af vand og olieblandningen og fordeles på de 3 bradepander efter de 30 min.
Der skal røres/vendes i müsli'en i medens den tørres/ristet. Når den har en gylden farve (efter eget valg) afkøles den og pakkes i lufttæt beholder.